Φτιάξτε μελομακάρονα Κρήτης με συνταγή «αιωνόβια»
ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλα
9 ποτήρια αλεύρι
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι.
ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ.ζάχαρη
500 γρ.νερό
500 γρ.γλυκόζη
250 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα κανελογαρύφαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε και με τη ζύμη πλάθουμε στο σχήμα και στο μέγεθος, που θέλουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 160 C.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα-ζάχαρη, νερό, γλυκόζη, μέλι- να βράσουν καλά και αφού αφήσουμε το σιρόπι να γίνει κρύο, περιχύνουμε τα καυτά μελομακάρονα, που μόλις βγάλαμε από τον φούρνο.
Μικρό μυστικό: Πριν βάλουμε το ελαιόλαδο στη λεκάνη με τ’ άλλα υλικά, καλό θα είναι να το ρίξουμε σ’ ένα κατσαρολάκι να “κάψει” με μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.