- 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
- 5 πιπεριές
- 1 πατάτα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 10 κ.σ. πλιγουρι
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- 1/2 ματσ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτελέση:
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.
Η γέμιση
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Δείτε το βίντεο:
Ειδήσεις σήμερα
Kίνηση τώρα στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου στην έξοδο της Λ. Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: «Ταξίδι» στον πολιτισμό της αρχαίας Μπαζιλικάτα