Στην εκδοχή της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, η πίτα αποκτάει ιδιαίτερη νοστιμιά αφού χρησιμοποιείται άφθονο ελαιόλαδο και πρόβειο γιαούρτι.
Χριστουγεννιάτικες γεύσεις: Μεσολογγίτικη κουλούρα – Η αποθέωση της απλότητας
Υλικά Συνταγής
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιήστε του γιαουρτιού ως μετρητή)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα.
Ειδήσεις σήμερα
Σοκάρει η Αναστασία: «Είχα πρόβλημα, έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι τη διαθήκη μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Όταν έχασα τον πατέρα μου, ένιωθα τύψεις» [Βίντεο]