Γιορτινά και τραγανά αλλά ταυτόχρονα λιώνουν στο στόμα. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με χρωματιστό γλάσο αν προτιμάτε.
Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Υλικά συνταγής
3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
160γρ.φρέσκο βούτυρο
1 1/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.Χτυπάτε το βούτυρο και όταν ασπρίσει ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη.Προσθέτετε το αυγό και τον κρόκο,ενώ συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα ή σε μίξερ.Ρίχνετε τη βανίλια και το μίγμα του αλευριού.Ζυμώνετε τη ζύμη,την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1/2 περίπου εκατοστού και το κόβετε με κουπ ατ σε διάφορα σχήματα.Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 10΄-12΄.
Ειδήσεις σήμερα
Πασίγνωστη τραγουδίστρια χώρισε μετά από 7 χρόνια – Εκείνος ήθελε παιδιά ενώ εκείνη όχι
Σάλος με το «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Ρωσία – Παρούσα και η «βαφτιστήρα» του Πούτιν [Εικόνες]