Κις Λορεν με κιμά, μπέικον, μανιτάρια και τυριά: Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Συστατικά
400g κιμάς μοσχαρίσιος
100g Μπέικον, ψιλοκομμένο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο, τριμμένη
100g τριμμένο τυρί Cheddar
100g παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη σάλτσα
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (ότι σας αρεσει)
6 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι πιπέρι
Λίγα μανιτάρια σε φέτες μόνο από πάνω (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί για πίτα 28 εκ.
Μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αφαιρέστε το από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια αν τα χρησιμοποιήσουμε και αφαιρούμε από το τηγάνι.
Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε τον κιμά και σιγοβράστε, μετά προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ψήσιμο μόνο για 1 λεπτό ακόμα. Στραγγίστε το υπερβολικό λίπος.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε όλη το μειγμα μπαχαρικων, κέτσαπ, σάλτσα worcestershire και μουστάρδα.
Προσθέστε το μπέικον και ανακατέψτε μαζί.
Ρίχνουμε με κουτάλι τη γέμιση στο έτοιμο πιάτο αφήνοντας λίγη για να προσθέσουμε ξανά από πάνω.
Σκορπίζουμε και τα δύο τυριά πάνω από τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη γέμιση.
Σκορπιζουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ξανά με την υπόλοιπη γέμιση.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.
Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε με κομμένες ντομάτες από πάνω συνοδευόμενες με μια συνοδευτική σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.
Απολαύστε!
Ειδήσεις σήμερα
«Προσέξτε…» – Αυτά είναι τα 6 ζώδια που τους «χτυπάει» κατακούτελα η ανασφάλεια
Αρκάς: Το τρολάρισμα του Μαρτίου λίγο πριν «βγει» ο Φεβρουάριος [Εικόνα]