Αφράτα ψωμάκια με γέμιση σπανάκι και φέτα, ψήνονται στο φούρνο ή και στο τηγάνι αν θέλετε, και συνοδεύουν το φαγητό σας με τον πιο νόστιμο τρόπο. Τρώγονται και σαν σνακ! Φτιάξτε τα, είναι υπέροχα!!
Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σπανάκι και φέτα
Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.) ή 25 γρ. νωπή
1 αυγό
100 ml γάλα
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
100 γρ. φέτα
150 γρ. σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το γάλα και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε και αυτό.
Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό, περίπου μισό φλιτζάνι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 45 λεπτά.
Σε τηγανάκι σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πέσει ο όγκος και μαλακώσει λίγο το σπανάκι προσθέτουμε τον άνηθο και σβήνουμε το μάτι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε με το χέρι μας σε δίσκο και βάζουμε λίγη σπασμένη φέτα, πιπέρι μια κουταλιά σπανάκι.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κλείνουμε το ψωμάκι και το στριφογυριζουμε λίγο με το χέρι μας στον πάγκο, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζομε με λίγες σταγόνες νερό. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Φουσκώνουν υπέροχα, γίνονται πολύ νόστιμα και αφράτα και η ζύμη τους θα σας θυμίζει κάτι από πεϊνιρλί.
Φτιάξτε τα οπωσδήποτε και καλή όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
«Στράβωσε» η Ζέτα Δούκα με ερώτηση ρεπόρτερ: «Τόσα χρόνια μου κάνετε την ίδια ερώτηση»
Οικονομική κατάρρευση για 4 ζώδια – Και τα χειρότερα έρχονται…
Η Dua Lipa διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της από το Instagram – Τι συνέβη στην pop star