Υλικά
- 1 κιλό χυλοπίτες
- Ελαιόλαδο
- 7 ή 8 μπουτάκια κοτόπουλο
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ξύλα κανέλα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 μπαχάρι
- 1 μοσχοκάρυδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 150 γραμμ. λαδοτύρι, τριμμένο
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες για 5 περίπου λεπτά, κρυώνουμε καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, 7 περίπου λεπτά.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ξύλα κανέλας, το καρότο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σέλινο, τις ντομάτες και τον πελτέ.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 45-50 λεπτά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με τριμμένο λαδοτύρι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Πάνος Νάτσης: Τελευταίο χειροκρότημα στον ηθοποιό – Συγκλονισμένοι συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι [βίντεο]
- Νίκος Κουρκούλης: «Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και βίωσα το θαύμα» – Η ανατριχιαστική περιγραφή του
- Eurovision 2022: Η Ισπανία στέλνει σωσία της Ελένης Φουρέιρα [βίντεο]
- Θανάσης Βισκαδουράκης: Καρφώνει Μυριέλλα και Κατσαούνη – «Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο»
- Η επί χρόνια αποτελεσματική δίαιτα της Ελένης Μενεγάκη – Την ακολουθεί κάθε φορά που «ξεφεύγει»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr