Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
1 κρεμμύδι λευκό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1-2 σκ. σκόρδο
80 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλο
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμ. παρμεζάνα
80 γραμμ. πεκορίνο
100 γραμμ. blue cheese
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Μπούκοβο
Σχοινόπρασο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Αλατοπιπερώνουμε ολόκληρα τα φιλέτα κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που καεί ήδη με 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο σε φετούλες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί λίγο το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο (ανακατεύουμε το ζεστό νερό με ένα κύβο κοτόπουλο) και αφήνουμε να βράσει λίγο το κοτόπουλο. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε το κοτόπουλο και τέλος ρίχνουμε τα τυριά για να δέσει η σάλτσα μας. Κόβουμε το φιλέτο σε ταλιατα (φέτες), το βάζουμε πάνω σε ρύζι ανάμεικτο και προσθέτουμε τη σάλτσα, μπούκοβο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr