Υλικά
3 μέτρια στήθη κοτόπουλου, 450-500 γραμμ. (400 γραμμ. μίνι λευκά μανιτάρια)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
300 ml κρεμά γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ξερό θυμάρι
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας παστά μαύρης τρούφας
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ή θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε ολόκληρα τα μίνι μανιτάρια και τη 1κ.τ.σ βούτυρο. Όταν πάρουν χρώμα, βάζουμε το σκορδο και συνεχίζουμε για άλλο ένα λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύουμε τον κύβο κοτόπουλο με 70 ml καυτό νερό.
Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε την κρεμά και την παστά της μαύρης τρούφας. Το ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και το τελειώνουμε με μία κουταλιά βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Κρίσιμες στιγμές για τον Σάκη Τανιμανίδη στον ΑΝΤ1 – Τι συμβαίνει
- Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα τρία ζώδια θα… ουρλιάξουν στην Πανσέληνο…
- Από 0,58 μέχρι 5 ευρώ – Απίστευτο 7ημερο προσφορών στον Σκλαβενίτη
- Νόβακ Τζόκοβιτς: Προς απέλαση από την Αυστραλία – Ακυρώθηκε η βίζα του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr