Υλικά
1 κοτόπουλο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλινο
200 γραμμ. ρύζι γλασέ
4 αυγά (2 κρόκους, 2 ασπράδια)
2 λεμόνια, χυμός
1 φύλλο δάφνης
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει στα 6 για να βράσει.
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα καρότα ολόκληρα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο ολόκληρο και το φύλλο δάφνης. Βράζουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν
μας έχει ξεφύγει κανένα κοκαλάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, έπειτα το κρατάμε στην άκρη, όχι στην φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλά, πρέπει να γίνουν λευκά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και βάζουμε σιγά σιγά τον χυμό από τα λεμόνια ανακατεύοντας.
Παίρνουμε τον ζωμό της κατσαρόλας και τον προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά, με συνεχόμενη ροή αλλά σιγά σιγά. Το κάνουμε αυτό περίπου 10 φορές, έπειτα το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Όλη η αλήθεια: Γιατί εξαφανίστηκε τελικά από προσώπου γης 12 μέρες η Ελένη Μενεγάκη
- Εκτός Happy Day και Alpha η Σταματίνα Τσιμτσιλή – Η ανακοίνωση του Παπανώτα
- Survivor: Επικές ατάκες στον στίβο μάχης – « Μάζεψε το στόμα σου, θα τον αποτελειώσω εγώ τον βλάχο» [βίντεο]
- Πρωταγωνιστής σε ερωτικές ταινίες για ομοφυλόφιλους παίκτης του Big Brother με παίκτη του Power of love
- Αυτά είναι τα 4 ζώδια που ζουν σε απατηλές καταστάσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr