Κοτόπουλο με θυμάρι, σάλτσα μουστάρδας και την απίστευτη γλυκύτητα του μελιού, πρόταση του Πέτρου Συρίγου! Θα λατρέψετε αυτή την συνταγή. Συνοδέψτε το με ρύζι για να έχετε το τέλειο πιάτο.
Υλικά
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
- 3 κουταλιές της σούπαςελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κιτρινόριζα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κ.τ.σ μουστάρδα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 50 ml κρασί λευκό
- 800 ml χλιαρό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 200 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
- 30 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι
- 500 γραμμ. ρύζι κίτρινο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 100 γραμμ. σταφίδα σουλτανίνα
Διαδικασία
- Στον πάγκο εργασίας και σε μια πιατέλα βάζουμε τα κομμένα μπούτια και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
- Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν πάρει θερμοκρασία, βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου (κομμένα στα δυο) και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά.
- Στην συνεχεία προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
- Μετά ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου.
- Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά βάζουμε τον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπαλάκι βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
- Παίρνουμε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με το μείγμα γιαουρτιού ώστε να πάρει θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
- Το σερβίρουμε με δυο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
Για το ρύζι
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με ½ κούπα νερό.
- Προσθέτουμε το προβρασμένο ρύζι.
- Ανακατεύουμε και, όταν τραβήξει τα υγρά του, είναι έτοιμο.
- Τέλος, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε βούτυρο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου
- Ο Κρατερός Κατσούλης σπάει την σιωπή του: Για αυτό χώρισα με την Κατερίνα…
- Βανδή – Μπισμπίκης: Το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους και το σπίτι που συναντιούνται
- Κατερίνα Στικούδη: Οι αναρτήσεις που έβαλαν φωτιά κατά την παραμονή της στο μαιευτήριο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr