Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 ζύμη για πίτσα (650 γραμμ.)
- 500 γραμμ. ντοματοπέλτες
- 100 γραμμ. στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κομμάτια
- 125 γραμμ. μοτσαρέλα, σε φέτες
- 150 γραμμ. ντοματίνια κομμένα
- 25 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί. Απλώνουμε τον ντοματοπελτέ αφήνοντας κενό περιμετρικά από τις άκρες της ζύμης και μετά τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το τυρί και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει η βάση τραγανή και ροδισμένη και να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με τo μαϊντανό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις