Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα
180 γραμμ. κινόα
50 ml ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
20 γραμμ. τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια
10 φυλλαράκια πρασινάδα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 15 λεπτά. Την ξεπλένετε 2-3 φορές σε άφθονο νερό και τη στραγγίζετε. Βάζετε τη κινόα στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Τη βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να σκάει ο σπόρος της.
Για το ντρέσινγκ ανακατεύετε λάιμ, ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε. Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Οταν η κινόα είναι έτοιμη, σουρώνετε και τη βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να κρυώσει καλά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σουρώνετε καλά και την προσθέτετε στο μπολ με τα λαχανικά, ρίχνετε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο και όταν είναι να σερβίρετε, κόβετε σε κομματάκια και το κοτόπουλο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Τζούλια Νόβα: Δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με το σύντροφό της μετά τον αρραβώνα τους
- Σάκης Κατσούλης στο ΤΥΠΟΣ TV: Ήμουν αληθινός και αυθόρμητος στο Survivor
- Τόλης Βοσκόπουλος: Κατέρρευσε η Μαρία Ιωαννίδου – «Δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει» [βίντεο]
- Τόλης Βοσκόπουλος: Ποιος ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής – Η ζωή του και τα τραγούδια του
- Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος
- Τούνη-Αλεξάνδρου: «Καυτά» παιχνίδια στη θάλασσα – Δείτε το βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter