Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζ. αρακά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- Κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Ρύζι ή κινόα για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3/4 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- Πρέζα κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο, χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να μαλακώσει
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής και προσθέτετε τον αρακά. Σοτάρετε για 1 λεπτό και αφήνετε τον αρακά στην άκρη.
Ρίχνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί. Προσθέτετε τη σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετεμε ρύζι ή κινόα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr