Υλικά
500 γραμμ. κιμάς κοτόπουλου
Ένα ασπράδι αυγού
100 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανός
1 κρεμμύδι
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πράσινη
½ πιπεριά κίτρινη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ψωμάκια μπριός
Ντομάτες σε φέτες
Μαρούλι
Αβοκάντο
Μαγιονέζα
Διαδικασία
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρό καρεδάκι. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να μαλακώσουν, δεν θέλετε να πάρουν χρώμα, τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τις πιπεριές με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ασπράδι, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στο μπλέντερ ή στον τρίφτη τρίβετε το ψωμί και το προσθέτετε και αυτό. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε τα μπέργκερ στα 150-170 γραμμ..
Τα βάζετε σε μια λαδόκολλα και πάνω σε ένα δίσκο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για μια ώρα, πριν τα βάλετε στο σχαροτήγανο. Τα περνάτε με λίγο λάδι και ψήνετε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά στο σχαροτήγανο. Τα περνάτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά (αν τα ψήσετε σε κάρβουνα).
Τα σερβίρετε σε αφράτα ψωμάκια μπριός με καρδιές από μαρούλι, μια μαγιονέζα με μουστάρδα Dijon και τριμμένη παρμεζάνα. Άλλος συνδυασμός μπορεί να είναι με ντομάτα στη σχάρα, μοτσαρέλα, ρόκα και μια μαγιονέζα με ξύδι βαλσάμικο η με πέστο βασιλικού. Μπορείτε επίσης να κάνετε γκουακαμόλε με τα αβοκάντο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr