Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
16 φέτες τυρί έμενταλ
16 φέτες ζαμπόν
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
400 ml γάλα
150 γραμμ. παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτετε κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας σας. Βάζετε ένα φιλέτο κοτόπουλου, σκεπάζετε με μεμβράνη και χτυπάτε, ώστε να ανοίξει το φιλέτο με έναν πλάστη. Αφαιρείτε την πάνω πλευρά της μεμβράνης, αλείφετε με μουστάρδα Dijon. Προσθέτετε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν και κλείνετε καλά με τη μεμβράνη. Πρέπει να σκεπαστεί όλο με μεμβράνη και τα τυλίγετε καλά σαν καραμέλα. Βάζετε για λίγο στο ψυγείο (30 λεπτά).
Σε ένα μπολ έχετε το αλεύρι, βουτάτε εκεί μέσα το κοτόπουλο και στη συνέχεια στο μίγμα αυγών που έχετε χτυπήσει καλά και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 10-12 λεπτά (στους 170 βαθμούς) και στραγγίζετε σε χαρτί. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για τη σάλτσα: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ζεστό γάλα, ανακατεύετε και όταν δέσει αφαιρείτε από τη φωτιά. Προσθέτετε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνετε πάνω από το κοτόπουλο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Κώστας Δόξας: «Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα» – Τι απαντά ο αδερφός του, Άκης Δείξιμος
Επεισοδιακή η αρχή της εβδομάδας για αυτά τα τέσσερα ζώδια
Survivor 4: Όλη η αλήθεια για την σχέση του Ηλία Μπόγδανου και της Καρολίνας Καλύβα