Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 12 τμχ
500 γραμμ. πέτουρα
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 ml λευκό κρασί
500 ml χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
200 γραμμ. κεφαλοτύρι σκληρό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και, όταν η θερμοκρασία ανέβει, σοτάρετε το κοτόπουλο (αφού το έχετε αλατοπιπερώσει ελαφρά) για 15 λεπτά από κάθε μεριά σε μέτρια φωτιά. Όταν το κοτόπουλο ροδίσει, το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο, σοτάρετε συνεχώς για 3-4 λεπτά περίπου, έπειτα προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο μέσα, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτετε και το νερό.
Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα (κατά διαστήματα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό). Προσθέτετε την ρίγανη και δοκιμάζετε αν θέλει άλλο αλάτι. Όσο βράζει το κοτόπουλο, σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε για 3 λεπτά ακριβώς τα πέτουρα.
Στη συνέχεια αφαιρείτε το κοτόπουλο, σουρώνετε την σάλτσα για τυχόν κοκαλάκια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και έχετε μια διαυγή σάλτσα. Επιστρέφετε την σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα πέτουρα, μαγειρεύετε μέχρι να χυλώσουν. Βάζετε τα πέτουρα σε μια πιατέλα μεγάλη, από πάνω το κοτόπουλο και τρίβετε κεφαλοτύρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr