Yλικά
1 ½ φλιτζ. ψίχουλα από ψωμί του τoστ, τριμμένο στον τρίφτη ή πάνκο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Λίγο πιπέρι καγιέν
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
350 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνετε το ψωμί του τοστ από το προηγούμενο βράδυ εκτός ψυγείου, απλωμένες τις φέτες στον πάγκο, για να ξεραθούν. Ένας άλλος τρόπος είναι να ψήσετε στους 160 για 10 λεπτά, ώστε να ξεραθούν. Την επόμενη μέρα τα τρίβετε στον τρίφτη.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνετε το τριμμένο ξερό ψωμί και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε για 2 λεπτά, ανακατεύετε και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά. Πρέπει να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το ψωμί. Όταν κρυώσουν τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα μπαχαρικά στο μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το ξινόγαλο, αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το στήθος κοτόπουλο κάθετα, σε φέτες, το περνάτε πρώτα από το μείγμα αυγού και μετά από το μείγμα με το ψωμί του τόστ. Βάζετε μια λαδόκολλα πάνω στην σχάρα του φούρνου, βάζετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς και ακουμπάτε τα παναρισμένα φιλετάκια στην σχάρα, ψήνουμε για 20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr