Υλικά
320 γραμμ. τυρί κατσικίσιο
200 γραμμ. baby ρόκα
200 γραμμ. baby σπανάκι
200 γραμμ. σταμναγκάθι (μόνο τα τρυφερά φύλλα του)
9 ξερά σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες (όχι ψιλοκομμένα)
15 καρύδια πεταλούδα (προαιρετικά καραμελωμένα)
80 γραμμ. πέρλες ροδιού
Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης κομμένο σε φέτες
150 γραμμ. σύγκλινο Μάνης
2 μεγάλα πορτοκάλια σε φιλέτα
Αλάτι και πιπέρι
Πανάρισμα για κατσικίσιο τυρί
80 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
50 γραμμ. αμύγδαλο φιλέ
2 αυγά
150 γραμμ. αλεύρι
50 ml γάλα
Για το dressing με πετιμέζι
Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
100 ml πετιμέζι
50 ml ξύδι κόκκινο
300 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Προετοιμασία για το κατσικίσιο τυρί: Περνάτε τις φέτες τυρί από το αλεύρι και τις βάζετε στα χτυπημένα αυγά με λίγο γάλα και πιπέρι. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε την φρυγανιά με το αμύγδαλο. Στην συνέχεια τα πανάρετε με το μείγμα φρυγανιάς. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα βάζετε στο ψυγείο και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο, λίγο πριν σερβίρετε την σαλάτα.
Τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σπανάκι, την ρόκα και το σταμναγκάθι. Προσθέτετε τα καρύδια, τα σύκα, το σύγκλινο, το πορτοκάλι, το ρόδι και το κουλούρι κρατώντας μια μικρή ποσότητα από όλα αυτά τα υλικά, ώστε να τα προσθέσετε στο τέλος από πάνω.
Προσθέτετε το dressing αφήνοντας και μια μικρή ποσότητα στην άκρη, και με ελαφριές κινήσεις ανακατεύετε όλα τα υλικά. Βάζετε την σαλάτα σε γιορτινή σαλατιέρα, την στολίζετε από πάνω με τα υλικά που είχατε κρατήσει και προσθέτετε τελευταίο το τυρί. Σερβίρετε την σαλάτα σε πιάτο προσθέτοντας λίγο από το dressing περιμετρικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr