Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού λευκή με φράουλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Τιραμισού λευκή με φράουλες από τον Πέτρο Συρίγο. Ένα εορταστικό γλυκό εμπνευσμένο από το αγαπημένο μας τιραμισού και προσθήκες μοναδικών υλικών για το τέλειο γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα.

Υλικά

28 μπισκότα σαβαγιάρ

Για το σιρόπι φράουλας
400 γραμμ. καθαρισμένες φράουλες
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λεμόνι (χυμό)
200 ml χυμό φράουλας

Για την κρέμα τιραμισού
600 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγί

Για την επικάλυψη
10 τεμάχια φράουλες
250 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγί
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Ψιλοκόβετε τις φράουλες και τις βάζετε σε ένα μούλτι με την ζάχαρη, το λεμόνι και τον χυμό φράουλας, τα πολτοποιείτε και τα μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Συνεχίζετε με την κρέμα: Βάλετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά στη μέση ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το κονιάκ και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε λίγο από το μίγμα τυριού στην σαντιγί, ανακατεύετε ελαφρά και στην συνέχεια το προσθέτετε όλο στο μπολ με την κρέμα τυριού. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψετε απαλά από κάτω προς το κέντρο.

Για τη συναρμολόγηση: Βουτήξτε 14 μπισκότα σαβαγιάρ, (θα χρειαστεί να κόψετε ένα κομμάτι μικρό ώστε να μην εξέχει πολύ από το τσέρκι) ένα προς ένα στο σιρόπι φράουλας. Μετά από αυτό αραδιάστε τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός πυρέξ (20 Χ 20) ή σε τσέρκι 20cm.

Καλύψετε τα μπισκότα με μια μεγάλη ποσότητα κρέμας, περίπου την μισή ποσότητα της κρέμας. Βουτήξετε τα υπόλοιπα 14 μπισκότα σαβαγιάρ στo σιρόπι φράουλας και αραδιάσετε τα πάνω από την κρέμα. Απλώσετε την υπόλοιπη κρέμα Φιλαδέλφειας πάνω στα μπισκότα. Γαρνίρετε με σαντιγί και από πάνω φράουλες. Βάζετε το στο ψυγείο για 3 ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο τιραμισού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού με σταγόνες σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη γρανίτα φράουλα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με φράουλες του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

Δημήτρης Ντόγκας

Φράουλες: Ποιοι τις καταναλώνουν άφοβα και ποιοι πρέπει να προσέχουν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο νόστιμο cheesecake λευκής σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Γιαουρτογλυκό με oreo και φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου