Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 6
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
2 μπαστούνια σέλερι ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 ml κόκκινο κρασί
1 στικ κανέλας
Γαρίφαλο
Μοσχοκάρυδο
Κύμινο
1/3 φλιτζ. ξίδι
3 φύλλα δάφνης
70 ml ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
70 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
300 γραμμ. ξερή μυζήθρα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, το αφαιρείτε και το αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε τα λαχανικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσουν, προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Επειτα, προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και 250 ml νερό. Οταν πάρει βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε για 45′ περίπου και λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε. Στην κατσαρόλα όπου βράσατε τα μακαρόνια, λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά τα μακαρόνια. Σερβίρετε με τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr