ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, τόσο ζουμερές λες και τις ψήσατε στα κάρβουνα. Eάν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας δίνει ο Πέτρος Συρίγος.

Υλικά

6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
6 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
4 μεγάλες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κύβος κοτόπουλου
Αλάτι & πιπέρι

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκελίδες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις μπριζόλες τις ανακατεύετε στην μαρινάδα και αφήνετε να μαριναριστούν όσο περισσότερο μπορείτε.

Κόβετε την κάθε πατάτα στα 8 και τις βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ελαιόλαδο,τον ζωμό και το λεμόνι. Τοποθετείτε πάνω τις μπριζόλες και κόβετε φέτες τις ντομάτες και τις ακουμπάτε πάνω στις μπριζόλες. Βάζετε 2 κούπες νερό και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Υπογράφηκαν κορωνο-ενισχύσεις 24,2 εκατ. σε πέντε αγροτικά προϊόντα

Δημήτρης Ντόγκας

Λαχανικά: Ποια παχαίνουν σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες σoτέ

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια σμυρναίικα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά με μουστάρδα και πορτοκάλι