Υλικά
6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
Λίγο αλεύρι
5 μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
6 μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι σέλερι
2 χρωματιστές πιπεριές
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 ml κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4 ντομάτες
Μαϊντανός & βασιλικός
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και τα αλευρώνετε. Βάζετε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολάκι, προσθέτετε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο να μαλακώσουν. Μετά από 15 λεπτά τα σουρώνετε και κρατάμε το ζουμί.
Κόβετε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου κι από τις 2 πλευρές, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα μπούτια κοτόπουλου. Προσθέτετε τον πελτέ, το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτετε τις ελιές, τις ντομάτες, λίγο από το ζουμί των μανιταριών πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Ελέγχετε το φαγητό αν χρειάζεται νερό. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. Σερβίρετε ιδανικά με πουρέ, ρύζι ή λαχανικά βρασμένα στον ατμό.