Υλικά
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
3 βανίλιες
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας αργά και συνεχώς για να μη σβολιάσουν. Προσθέτετε το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, ώσπου να αρχίσει να χοχλάζει το μίγμα, οπότε και το αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε στο μίγμα το βούτυρο κι ανακατεύετε ώσπου να λιώσει. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και τα προσθέτετε με προσοχή και ανακατεύοντας. Βουτυρώνετε ένα ταψί και κοσκινίζετε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του.
Ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.