Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με ταχίνι και σταγόνες σοκολάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Θρεπτικό, νόστιμο, πλούσιο σε γεύσεις, αυτό το κέικ με ταχίνι και σταγόνες σοκολάτας είναι θεϊκό.

Υλικά

300 γραμμ. ταχίνι
400 γραμμ. ζάχαρη άχνη
450 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
650 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύετε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.

Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα. Ενσωματώνετε την κουβερτούρα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στoυς 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και να βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, περιμένετε 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε.

*Περισσότερες συνταγές με ταχίνι και superfoods στο περιοδικό «Κουζίνα & Γεύσεις» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ καραμέλας από τον Τάσο Αντωνίου

Ταχίνι: Αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς

Kon

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτο και αρωματικό κέικ μπανάνας

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο σοκολατένιο κέικ από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πανετόνε από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο και αρωματικό κέικ κανέλας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με τυρί και ζαμπόν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου