Υλικά
Για την κρέμα
1½ λίτρο γάλα
1 κιλό ζάχαρη
¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά
Για το φύλλο
½ κιλό φύλλο κρούστας
2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
Για το πασπάλισμα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα. Γυρίζετε ενδιάμεσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την κυλάτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5’ ακόμη.
Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.