Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Χυμός από 2 λεμόνια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
50 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια
1 σακούλα ψησίματος στον φούρνο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Πλένετε και στεγνώνετε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη με τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Παίρνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα ένα, τα βουτάτε στο μίγμα και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Τοποθετείτε τα κομμάτια στη σακούλα, βέβαια μπορείτε να το κάνετε και με ολόκληρο κοτόπουλο.
Βάζετε τις πατάτες λίγες στο μπολ και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις βάζετε κι αυτές στη σακούλα. Από πάνω, σκορπίζετε τα κομμάτια του βουτύρου.
Κλείνετε τη σακούλα, κάνετε με ένα μαχαίρι τις απαραίτητες τρύπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.