Υλικά
500 γραμμ. καρότα
2 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για το σερβίρισμα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 καυτερές πιπερίτσες
Διαδικασία
Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το βούτυρο και πολτοποιείτε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Για το σερβίρισμα: Στο γουδί αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρετε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.