Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
450 γραμμ. κιμάς αρνίσιος
½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένo
1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 5 εκ. καθαρισμένο και λιωμένο
¼ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο καλά
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2/3 φλιτζ. ταχίνι
Χυμός από 1 λεμόνι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τη μέντα, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι, τη φέτα, την κανέλα, το κάρδαμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Καλύπτετε τη βάση από ένα βαρύ τηγάνι με ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Τηγανίζετε τμηματικά και αφήνετε τα κεφτεδάκια να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί προσθέτετε λάδι.
Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 12 περίπου λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια αραιή σάλτσα.
Πασπαλίζετε με αλάτι για τη γεύση. Γαρνίρετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και κόλιανδρο, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά από το φούρνο, βουτηγμένα στη σάλτσα.