Υλικά
2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές και 1 πράσινη
2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
200 γραμμ. μανιτάρια
Χυμός από 1 λεμόνι & πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζ. καστανό ρύζι
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μείνει χωρίς υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το καρότο και τα μανιτάρια. Σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 φλιτζ. νερό, τις ελιές και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνετε το καστανό ρύζι σε κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σερβίρετε με το κοτόπουλο.