Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
350 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη
150 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης
1-2 αβγά
100 γραμμ. γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μπαχάρι
Διαδικασία
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάτε για λίγο με τον αβγοδάρτη το λιωμένο βούτυρο με τα αβγά. Προσθέτετε στη λεκανίτσα με το αλεύρι το μπέικιν, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνετε να φουσκώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα περίπου. Ανοίγετε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και με ένα κουπ-πατ κόβετε στρογγυλούς δίσκους.
Βάζετε σε κάθε έναν από τους δίσκους μια κουταλιά του γλυκού γέμιση τυριού και κλείνετε το τυροπιτάκι σε μισοφέγγαρο, βρέχοντας την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσουν οι άκρες. Αφού τελειώσετε τα τυροπιτάκια, τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι που θα τα σκεπάζει.