Υλικά
3 φέτες μπέικον
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 iceberg
3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
Flakes παρμεζάνας
Caesar dressing
Για τα κρουτόν
3 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι & καπνιστή πάπρικα
Διαδικασία
Για τα κρουτόν: Κόβετε τις φέτες του τοστ σε κύβους και τους βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι. Ραντίζετε με λίγο λάδι και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ανακατεύοντας καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 4 λεπτά.
Για τη σαλάτα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρείτε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βάζετε στο τηγάνι να ψηθεί.
Κόβετε το iceberg με τα χέρια, σε ακανόνιστα κομμάτια. Το προσθέτετε στο μπολ με το μπέικον και, κατόπιν, βάζετε το καλαμπόκι, τα κρουτόν και το dressing Caesar. Ανακατεύετε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες ή φιλετάκια και πασπαλίζετε με τα flakes παρμεζάνας.