Υλικά
1/4 φλιτζ. φρέσκο βούτυρο
200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβα
2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
250 γραμμ. καλαμπόκι γλυκό
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 καυτερή πιπεριά
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Στη συνέχεια, σβήνετε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνεχίζετε το ψήσιμο προσθέτοντας τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα φασόλια για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και τη σος φασολιού και καλαμποκιού.