Υλικά
1 κοτόπουλο (1,5 κιλό)
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι
Λίγα κλωναράκια μαϊντανού
1 ½ φλιτζ. ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
2 αυγά
2 λεμόνια
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και «σκεπάζετε» με 3 λίτρα νερό (να καλύπτει το κοτόπουλο). Αφήνετε να πάρει βράση. Ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το βάζετε σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε για να διατηρηθεί ζεστό. Σουρώνετε το ζωμό, αφαιρείτε τα λαχανικά και τα βάζετε και αυτά στην πιατέλα. Βάζετε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Βράζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (10 λεπτά περίπου) και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζετε το κόρν φλάουρ με το λεμόνι και ανακατεύετε, ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε. Προσθέτετε 5 κουταλιές ζωμό από τη σούπα στο μπολ, ανακατεύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Το ζεσταίνετε μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και δίπλα την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.