Υλικά – Στριφτόπιτα
- 250 γρ. μανούρι
- 200 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 12 φύλλα Βηρυτού
- Πιπέρι, αλάτι
Για την επάλειψη
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 κ.τ.γ γιαούρτι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα τυριά ,3 αυγά, πιπέρι και το λιωμένο βούτυρο. Αν χρειαστεί αλατίζουμε.
Ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις.
Σε ένα ταψί στρογγυλό 50 εκ αλειφουμε βούτυρο.
Απλώνουμε 2 φύλλα στον πάγκο και περνάμε με βούτυρο.
Βάζουμε κατά μήκος 3 κ.τ.σ από το μείγμα και τυλίγουμε το φύλλο, σχηματίζοντας κάτι σαν λουκάνικο μακρόστενο.
Το τοποθετούμε στο ταψί από το κέντρο σαν σαλιγκάρι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε κυκλικά συνεχώς στο ταψί,αφήνουμε κενό δεν τα πιέζουμε ώστε να μπορέσουν να ψηθούν ενδιάμεσα.
Βουτυρώνουμε όλα τα φύλλα. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με το γιαούρτι και ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε (πασπαλίζουμε αν θελουμε με λευκό και μαυρο σουσάμι) από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κάτσει και σερβίρουμε.
Σάκης Ρουβάς: Όταν έκανε άλμα επί κοντώ – Το σχόλιο του Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή
Μεγάλη αποκάλυψη για Κέιτ και Γουίλιαμ – Γνωρίζονταν πριν από το πανεπιστήμιο
Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζει το χρυσό του Τεντόγλου στο μοντέρνο σαλόνι της
Μητσοτάκης: Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, γράφει τη δική του μοναδική ιστορία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε το εκπληκτικό ΧΡΥΣΟ άλμα του Τεντόγλου
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τετράδας η εθνική πόλο γυναικών – Ηττήθηκε 9-6 από την Αυστραλία
Ο Καραλής στο πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων – Ο Μανόλο φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο