Υλικά – σπανακόρυζο
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ( χωρίς κοτσάνια)
- 2 μέτρια λευκά ξέρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φινόκιο
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 πράσο
- 600 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 3 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινάμε πλένοντας το σπανάκι, έπειτα χοντροκόβουμε. Κόβουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, το φινόκιο, το πράσο και τα κρεμμυδάκια φρέσκα(ξεχωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος).
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το φινόκιο.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το σπανάκι μέχρι να το βάλουμε όλο. Προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με τον χυμό από το ένα λεμόνι.
Βάζουμε το νερό με κύβο λαχανικών και την τριμμένη ντομάτα, όταν χοχλάσει κατεβάζουμε την φωτιά στη χαμηλότερη ένδειξη, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και ξυπνά από λεμόνι.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Τέλος, σερβίρουμε στο πιάτο με ψιλοκομμένο άνηθο, ξύσμα λεμόνι, ελαιόλαδο και τυρί φέτα.
Ειδήσεις σήμερα
Tik Tok: Απίστευτη μεταμόρφωση άντρα έφερε φρενίτιδα
Survivor: Σοκαριστικός ο τραυματισμός του Φάνη – Τού βγήκε ο ώμος
Ο Άντριου Τέιτ βάζει στο στόχαστρο τη Μαρίνα Σάττι – «Είναι γκέι αυτό;»
#Blockout2024: Το κίνημα που εξαπώνεται και μπλοκάρει stars – Ποιοι χάνουν χιλιάδες followers