Υλικά – Spaghetti al limone, τα καλοκαιρινά μακαρόνια με λεμόνι
- 70 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 2 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
- 350 γραμμ. σπαγγέτι
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, για 1 με 2 λεπτά
Εν τω μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι (240 μλ) από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα βουτύρου, μαζί με 1/2 φλιτζάνι (120 μλ) από το δεσμευμένο νερό ζυμαρικών. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και ανακατεύοντας μέχρι να γλασαριστούν τα ζυμαρικά σε μια υφη σατινέ και μια γαλακτωματοποιημένη σάλτσα.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν γίνει πολύ σφιχτό και στεγνό οποιαδήποτε στιγμή, προσθέστε περισσότερο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών για να χαλαρώσει αρκετά.
Προσθέστε χυμό λεμονιού για γεύση, ξεκινώντας με 1 κουταλιά της σούπας (15 μλ) και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή γεύση.
Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρετε τα σπαγγέτι αμέσως, συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με επιπλέον τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τυρί.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ειδήσεις σήμερα
Πριγκίπισσα Κέιτ: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη θεραπεία και την επιστροφή της στα βασιλικά καθήκοντα
Survivor: Βγήκαν τα μαχαίρια για τους πρώην κολλητούς – «Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου…»
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76: Μείωσαν σε 2-1 οι «πράσινοι»
Καύσωνας: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και πού θα λειτουργήσουν με ειδικά ωράρια