Υλικά – Σουτζουκάκια πολίτικα
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο λάπα ή ελιά
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 2-3 σκ σκόρδο
- 1 κ.τ.σ κύμινο
- Αλάτι,πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι λευκό
- 2 ώριμες μεγάλες τομάτες
- 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
- 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 2 σκ σκορδο
- 1 κ.τ.γ κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- Αλάτι,πιπέρι
Διαδικασία
Αφού ανακατέψουμε καλά τον κιμά με το μουλιασμένο ψωμί στη Μαυροδάφνη, το σκορδο, το κύμινο και τον αλοτοπιπερώνουμε, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες για να σφίξουν. Ετοιμάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις φρέσκιες ντομάτες. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκορδο με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε μια κούπα χλιαρό νερό, τον πελτέ, το κύμινο, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να χοχλάσει, μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και την σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλευρώνουμε τα σουτζούκια και τηγανίζουμε ελαφρά και μόλις πάρουν χρώμα από την μια μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει την σάλτσα μας και όταν τηγανιστούν όλα τα σουτζουκάκια τα βάζουμε μέσα α αυτήν και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για να μη χαλάσει το σχήμα τους.
Ειδήσεις σήμερα
Eurovision: Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τη διοργάνωση απειλή για την οικογένεια
Παραλία: Η Νικολίνα κερνάει… τσάι τον εαυτό της
Survivor 2024 spoiler: Δυστυχώς είναι αλήθεια – «Το φυσάει και δεν κρυώνει» ο Ατζούν
Μητσοτάκης για ΠΑΟΚ: «Ξαναχτύπησε» στο Tik Tok – «Τρία στα τρία, καμία άλλη πρόβλεψη» [βίντεο]