Υλικά – Κεφτέδες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 αυγό
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50ml κόκκινο κρασί
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα λαχανικά
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες ή 4 τσακώνικες
1 σκελίδα σκόρδο
6 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα
100ml ελαιόλαδο
100ml άσπρο κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αυγό, τη φρυγανιά, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μέτρια καρέ, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες ίδιου πάχους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω στα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού είναι έτοιμο, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τα λαχανικά.
Ειδήσεις σήμερα
Τηλεθέαση: Η εκδίκηση της ξανθιάς – Η Φαίη Σκορδά σαρώνει στην πρωινή ζώνη
Τομ Κρουζ: Τον μήνυσε πρώην «μαντάμ» – Γιατί το έκανε λίγο πριν πεθάνει;
Ο Γιατρός: Η πρεμιέρα και οι γκεστ εμφανίσεις – Ποια ηθοποιός θα συζητηθεί
Ερμής στον Ζυγό 26/09 – 13/10: Απαιτητικές καταστάσεις θα περιμένουν 5 ζώδια