Κοτόπιτα
Υλικά
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
200 γρ. γιαούρτι
80 ml ελαιόλαδο
100 γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 αυγά
150 γρ. φέτα
150 γρ. mix τυριών
80 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ψήσιμο
40ml ελαιόλαδο
50 γρ. mix τυριών
Διαδικασία
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, την πιπεριά τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, την φέτα, τα τυριά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο ενός ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα. Στρώνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τέλος, πασπαλίζουμε με το mix τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Σπανακοτυρόπιτες
Υλικά
1 κιλό σπανάκι επιλογή μου
100 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσα το λευκό μέρος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
200 γρ. φέτα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
150 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε το αυγό την φρυγανιά και την φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Παίρνουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουν γέμιση σε όλο το μήκος, ρολάρουμε όλο το φύλλο και τυλίγουμε. Τοποθετούμε στη μέση ενός στρογγυλού ταψιού και συνεχίζουμε δίνοντας το σχήμα σαλιγκαριού. Μπορούμε διαφορετικά να φτιάξουμε και ατομικές στριφτές σπανακοτυρόπιτες. Όταν τελειώσουμε, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αποσύρουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Κέικ αλμυρό με σπανάκι – Τρεις πανεύκολες συνταγές
Υλικά
200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
100 ml γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και λαδώνουμε και αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
Καλομοίρα: Σάλος με τη νέα της φωτογραφία – «Γιατί έγινες έτσι κορίτσι μου;»
Τατιάνα Μπλάτνικ: Για φαγητό με την πεθερά της Άννα Μαρία
Ελεονώρα Μελέτη και Βίκυ Καγιά – Η απίστευτη ομοιότητα με τις κόρες τους
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η μονοκατοικία της είναι ό,τι πιο πολυτελές έχουμε δει
Survivor 2024: Μόλις «έσκασε» η διαρροή, τα έχασε ο Ατζούν – Παίκτρια φαβορί εκτός ριάλιτι [βίντεο]
Εστιατόρια: Τα καλύτερα του 2023-24