Υλικά – Σαλάτα με κινόα και τόνο
200 γρ. κινόα
2 κουτάκια τόνο σε ελαιόλαδο ή σε νερό
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές κάπαρη
4 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι
5 πιπεράκια τουρσί
Για την σως
100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι μέλι
Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά ρίχνουμε τη κινόα σε μια σίτα και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια, τον άνηθο, το δυόσμο, την κάπαρη, τις ελιές, τα πιπεράκια. Ανοίγουμε τις συσκευασίες του τόνου και σουρώνουμε από το ζωμό του και ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη κινόα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και τα υλικά. Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.