Υλικά – Πουγκάκια με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
8 φύλλα κρούστας επιλογή μου
50 γραµ. λιωμένο βούτυρο επιλογή μου
Για τη γέμιση
250 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα επιλογή μου
150 γραµ. Μοτσαρέλα επιλογή μου
150 γραµ. ψητή γαλοπούλα επιλογή μου
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (φιλέτα) επιλογή μου
2 κσ κρέμα βαλσαμικού επιλογή μου
λίγο φρέσκο θυμάρι
λίγο πιπέρι επιλογή μου
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε να γίνουν πάστα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες muffin. Βάζουμε τα 8 φύλλα στον πάγκο μας και κόβουμε σε τετράγωνα των 15 εκατοστών. Παίρνουνε 3-4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν αστέρι ακτινωτά. Λιώνουμε το βούτυρο , τα αλείφουμε και τα βάζουμε μέσα στις θήκες.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις θήκες φύλλου. Κλείνουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που εξέχουν, αφήνοντας άνοιγμα στη μέση. Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25’ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν στην φόρμα και ξεφορμάρουμε. Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα .
Γιώργος Μαζωνάκης: Στο πολυτελές σπίτι στη Μύκονο μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του – Η σπόντα και οι φωτογραφίες
Σασμός: Σπάραξε το κοινό και το X με τον θάνατο του Μαθιού
Τα ζώδια την Πέμπτη 04 Ιουλίου
Ντούα Λίπα: Δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες στο Instagram με τον νέο της σύντροφο, Κάλουμ Τέρνερ
Euro 2024: Πρόσωπα, ρεκόρ και σερί – O Γκάκπο των Οράνιε και ο ήρωας Ντεμιράλ της Τουρκίας