Υλικά – Παϊδάκια αρνίσια
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελ. σκόρδο
1/2 kg σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
- Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
- Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
- Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.
- Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.
- Συνοδέψτε τα με την υπέροχη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
04/11/2024
|
17:21
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ειδήσεις σήμερα
Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα θρανία – Η μεγάλη αλλαγή από Σεπτέμβριο