Υλικά – Παγωτό με καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα ανθός αλατιού
80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί. Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ειδήσεις σήμερα
Η πριγκίπισσα Σαρλίν λάμπει ξανά – Η νέα εμφάνιση μάς αφήνει με το στόμα ανοιχτό
Σάνεν Ντόχερτι: Το πίστευε από τα 15 της – «Θέλω να γίνω μία σοβαρή ηθοποιός» [βίντεο]
Μπραντ Πιτ: Τέλος στη βρωμιά και τη μυρωδιά- Η νέα του σύντροφος τον… πλένει