Υλικά -Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα
500 γρ. αλεύρι σκληρό «Επιλογή μου»
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 γρ. γιαούρτι «Επιλογή μου»
100 γρ. νερό
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
Για την γέμιση
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Για σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη «Επιλογή μου»
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και 100γρ. από το αλεύρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε. Θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη που κολλάει και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε 10 μπάλες από το ζυμάρι, ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι μαρμελάδα.
Κλείνουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στο ζυμάρι και δημιουργούμε ξανά μια μπάλα, πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα πατάκι. Απλώνουμε τα ντόνατς σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να τελειώσουμε.
Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία γυρνώντας συχνά και από τις δυο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν και να ψηθούν.
Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Ειδήσεις σήμερα
Ελένη Μενεγάκη: Τέλος εποχής – Αφήνει την καθημερινή ζώνη και βάζει πλώρη για βραδινή εκπομπή
Μαίρη Συνατσάκη: Το σπίτι της είναι γεμάτο χρώματα και στυλ
Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για βιαιοπραγία – Δεν σταματούσε να χτυπά τη σύζυγο επιχειρηματία