Υλικά
Για τη βάση
220 γρ. φουντούκια
50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
4 κ.γ. κακάο
Για τη γέμιση της τάρτας
100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
100 γρ. γάλα καρύδας (πηχτό γάλα κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα)
150 γρ. μέλι
120 γρ. κακάο
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Διαδικασία – Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα. Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Για τη νηστίσιμη κρέμα: Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
Φαίη Σκορδά: Το deal με το MEGA ναυαγεί – Τι συμβαίνει με τον ΣΚΑΪ
Αλέξης Γεωργούλης: Μιλά για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες – Τι δήλωσε η Δανάη Μπάρκα [Βίντεο]