Υλικά – Μοσχαράκι με κριθαράκι
-1 κιλό μοσχαράκι ελιά
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-200ml κόκκινο κρασί
-4 φύλλα δάφνης
-6 κόκκους μπαχάρι
-200 γραμμ. λιαστή ντομάτα
-400 γραμμ. κριθαράκι μέτριο
-Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι. Σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με ελάχιστο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Ανακατεύουμε ξανά διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7 έως 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Ειδήσεις σήμερα
MasterChef: Ανακοινώθηκε ο νέος κύκλος του διαγωνισμού μαγειρικής
Βασίλισσα Λετίθια: Επέλεξε bridal λευκό σε ένα σούπερ κομψό look
Λάουρα Νάργες: Μπήκαμε στο cozy διαμέρισμα της παρουσιάστριας, που άφησε πίσω της την TV
Euro 2024: Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα – Πού και πότε θα δείτε τους αγώνες
Survivor 2024 spoiler: Ποιος θα βρεθεί στην 3άδα του ημιτελικού; Ντάνιελ ή Γκιουλέκας [βίντεο]
Γουέστ -Σένσορι: Ταξίδεψαν με αεροπλάνο σε οικονομική θέση – Τι συνέβη με την περιουσία του ράπερ;