Υλικά – Πορτοκαλόπιτα
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 250 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
- Ξυσμα από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ. γάλα
Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 450 ml νερό
- 2 πορτοκάλια, χυμός
Διαδικασία
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αφήνουμε τα φύλλα από το προηγούμενο βράδυ έξω, ώστε να ξεραθούν. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα φύλλα. Απλώνουμε σε ένα ταψί 24χ35 και ψήνουμε 40-45 λεπτά, στους 160. Σερβίρουμε με παγωτό.
Ειδήσεις σήμερα
Euro 2024: Tα μηνύματα του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ και οι ετοιμασίες στο Λονδίνο
Η D-Marin εισέρχεται στην αγορά των μαρίνων της Γαλλίας
OK Anytime Market: Ανάπτυξη δικτύου με 10 νέα καταστήματα το Α’ εξάμηνο του 2024
Παντρεύεται πρώην παίκτρια του Survivor!