Υλικά – Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
1 κύβο κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλα
200 ml κόκκινο κρασί
1 συσκευασία ντομάτα κον κασέ
Αλάτι & πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1,5 λίτρο γάλα
2 κ.τ.σ παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για το στήσιμο
18 τμχ λαζάνια
200 γρ. παρμεζάνα
Διαδικασία
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τον κιμά και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, το πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα και περίπου 500 γρ. νερό και αφήνουμε να βράσει.
Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μια καταρολα βάζουμε το βούτυρο και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και -μετά από 1 λεπτό- προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε μέτρια φωτιά. Όταν δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για το στήσιμο: Σε ένα ταψί 30χ35 βάζουμε στον πάτο φρυγανιά και παρμεζάνα. Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω τοποθετούμε το 1/3 του κιμά με το 1/3 από τη μπεσαμέλ.
Συνεχιζουμε με άλλες δύο στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ. Βάζουμε τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά περίπου ή έως ότου πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρύωσει και κόβουμε σε μερίδες.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Παπαδάκης: Οι δύσκολες συνεργασίες, οι σχέσεις με τον ΑΝΤ1 και το αβέβαιο μέλλον
Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Πότε κάνει πρεμιέρα στο MEGA
Τηλεθέαση: Η επιστροφή του Λιάγκα στην κορυφή και το πρόγραμμα που έκανε 0,5%