Ο 44χρονος Ελληνοκύπριος Πανίκος Παναγιώτου έφτιαξε αυτή την ταβέρνα στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα το 2012, χωρίς να ολοκληρώσει το όνειρό του.
Ο Πανίκος Παναγιώτου μαζί με τη σύζυγό του διευθύνουν την ταβέρνα και τα χρήματα που συγκεντρώνει από τα έσοδα τα δωρίζει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Κάθε χρόνο, μεταμορφώνει τη μονοκατοικία του σε ένα pop-up εστιατόριο που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 200 άτομα τη βραδιά. Το κόστος κατασκευής της άγγιξε τις 17.000 λίρες.
Η Μισέλ, σύζυγος του 44χρονου Παναγιώτου, σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με τη βοήθεια εθελοντών και, όπως αναφέρει η Daily Mail, όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Lakis Greek Kitchen – Tα πιάτα που σερβίρει
Το χαρακτηριστικό πιάτο τους είναι το κλέφτικο, μαριναρισμένο αρνί και πατάτες που έχουν ψηθεί αργά σε πήλινο στον φούρνο για 8 με 12 ώρες. Τα επιδόρπια περιλαμβάνουν μια σειρά από σπιτικά παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά, κέικ καρύδας.
Όπως τονίζει ο Πανίκος, που είναι πατέρας τριών παιδιών, το Lakis Greek Kitchen έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών ακόμη και από μακρινές χώρες, όπως τις ΗΠΑ, ενώ δέχεται και κρατήσεις αρκετές εβδομάδες πριν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Έχουμε λίστα αναμονής. Έχω πει σε ανθρώπους από τη Σκωτία και την Αμερική να έρθουν για να επισκεφθούν το παλιό Walsall, είναι πραγματικά απίστευτο. Ευτυχώς, οι γείτονες δεν ενοχλούνται, είναι φανταστικοί», δήλωσε στη Daily Mail.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ειδήσεις σήμερα
Δημήτρης Μακαλιάς: Η κουμπαριά με την Μπέττυ Μαγγίρα και το family friendly σπίτι που θα λατρέψεις
Μαρέβα Μητσοτάκη: Έσβησε οποιαδήποτε γυναικεία παρουσία στον Λευκό Οίκο – Τι φόρεσε
Πέθανε η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης», Shelley Duvall
Μελωμένη & αφράτη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα
Τα πάνω κάτω στο μέτωπο του OPEN – Tι συμβαίνει με τον Νίκο Κοκλώνη
Netflix: Γιατί μιλάνε όλοι για το «Supacell»;